Čokoládovo-dýňové cupcakes asi na 20 kusů (recept podle Garnish and Glaze)
1 střední dýně Hokkaido
170g hladké mouky
50g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
1/2 lžičky soli
3 vejce
250ml podmáslí/kefíru (množství případně upravte podle potřeby)
130g změklého másla
80g třtinového cukru
170g domácího vanilkového cukru (nebo obyčejného krupicového a 2 lžičky vanilkového extraktu)
1. Nejdřív si připravte dýňové pyré. Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabejte. Pečte při 180° do měkka (asi hodinu). Poté nechte vychladnout a rozmixujte, je-li potřeba s trochou vody.
2. Smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl.
3. V jiné misce smíchjete 420g dýňového pyré s podmáslím (jeho množství upravte podle hustoty pyré).
4. Utřete máslo s oběma druhy cukru a po jednom zašlehejte vajíčka.
5. Střídavě přidávejte sypkou a dýňovou směs.
6. Těsto rozdělte do formiček na muffiny, které jste vyložili papírovými košíčky a pečte při 170° asi 20 minut.
Dýňový krém asi na 20 cupcaků (recept podle Craftsy)
350g změklého másla
300g moučkového cukru (prosátého)
6 lžic dýňového pyré
1 lžička skořice
špetka muškátového oříšku
1. Máslo smíchejte s cukrem.
2. Přidejte dýňové pyré a koření, zamíchejte.
3. Krémem zdobte vychladlé cupcaky.
To mě zajímá, jak tohle bude chutnat. :) Já mám ráda tyhle netypické chutě. Třeba proto u mě vede v oblíbených jídlech klasická koprová omáčka s hovězím masem... Zrovna nedávno jsem ji dělala a zjistila jsem, že můj manžel, se kterým jsem tři roky a pět let před svatbou jsme spolu chodili neví, co je to svítek! :) Taková dobrota a on to neznal! :D
OdpovědětVymazat