4. 6. 2011

Sůl nad zlato-díl třetí: Muffiny se špenátem a uzeným masem


Slané muffiny jsou jedna z nejvděčnějších večeří. Jsou rychlé, snadné, chutné a mají nekonečné množství obměn (podle toho, co zrovna najdete v ledničce). Když se k tomu přidá ještě zábavná barva, úspěch je zaručen. Recept na tyhle "žabí" jednohubky je volně inspirovaný časopisem Apetit, ale myslím, že kdybych vám to nenapsala, ani to nepoznáte. Něčeho jsem totiž dala víc, něčeho míň, něco zaměnila, něco přidala, něco ubrala...A helemese! Máme tu nový recept. Stejně tak to můžete udělat i vy - dejte si do slaných muffinů, na co zrovna máte chuť.
Doporučeno panem Žabákem!

Muffiny se špenátem a uzeným masem (inspirováno receptem v Apetitu)
asi na 18 kousků
300g hladké mouky
1 vejce
1 lžíce oleje
200ml plnotučného mléka
400g mraženého špenátu s česnekem a smetanou-rozmrzlého (nebo odpovídající množství čerstvého, víc mléka a utřený česnek)
2 1/2 lžičky prášku do pečiva
150g uzeného masa
1/2 lžičky soli
pepř

1. Smíchejte mouku s práškem a solí.
2. V míse smíchejte vejce, olej, mléko a špenát.
3. Do mísy se špenátovou směsí přisypte mouku s práškem a solí, na kostičky nakrájené uzené a pepř podle chuti.
4. Vše smíchejte, v případě potřeby přisypte další mouku nebo přilijte mléko.
5. Košíčky plňte do 3/4 a pečte při 190° asi 20 minut.
"Hurá! Špenátový muffin má stejnou barvu jako já!"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...