19. 7. 2011

Tvarohovo-broskvové cupcakes

Přesně takhle si představuji ideální dezert do mírně chladnějších letních dnů (v těch opravdu horkých už se dá jíst snad jedině zmrzlina). Je plný čerstvého ovoce, vláčný, nijak zvlášť hutný, jednoduchý a rychlý. Broskve můžete nahradit téměř jakýmkoli jiným ovocem, tvaroh zase můžete vyměnit za jogurt nebo zakysanou smetanu. Ať už se budete držet níže uvedeného receptu nebo si ho trochu upravíte, rozhodně nebudete zklamaní.
Poznámka: Z uvedeného množství surovin získáte opravdu hodně dortíků (já jsem jich měla 24 a ještě zbylo trochu těsta). Doporučuji ozdobit jen část a zbytek zmrazit na jindy.

Tvarohovo-broskvové cupcakes (podle receptu na Big Eats)
asi na 28 kousků
470g hladké mouky
1  1/2 lžičky prášku do pečiva
1 1/2 lžičky sody
1 lžička soli
170g změklého másla
160g vanilkového cukru (návod na jeho přípravu najdete zde)
160g cukru (bílého krupicového nebo hnědého)
2 vejce
400g měkkého tvarohu
asi 100-200ml mléka podle potřeby
3 broskve nakrájené na drobné kousky

1. Do mísy prosejte mouku s práškem, sodou a solí.
2. V jiné (větší) míse smíchejte máslo s oběma druhy cukru.
3. K máslu s cukrem přidejte rozšlehaná vejce a dobře zamíchejte.
4. Střídavě přidávejte mouku a tvaroh s mlékem. Množství mléka záleží na hustotě tvarohu, přilévejte o postupně tak, abyste získali středně husté těsto.
5. Nakonec vmíchejte broskve.
6. Papírové košíčky plňte do 3/4 a pečte asi 20 min při 180°C.

Broskvový tvaroh
na 16 kousků
350g měkkého tučného tvarohu
3 broskve
2 lžíce moučkového cukru (nebo podle chuti)

1. Broskve zbavte pecek, nakrájejte na čtvrtiny a rozmačkejte je vidličkou.
2. Rukou oddělte dužinu od slupek, ty odstraňte. Případně dužinu ještě jednou rozmačkejte.
3. Smíchejte rozmačkané broskve s tvarohem a cukrem.

Dejte to dohromady
1. Na každý kousek naneste asi lžíci (nebo víc) broskvového tvarohu.
2. Ozdobte plátkem broskve.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...