Před pár dny koupil Radek tuhle skvělou pětilitrovou krabici vína:

Dortíky dopadly výborně, ačkoli jich nakonec je víc, než jsem čekala. Korunu jim ovšem dává krém, ve kterém se skvěle doplňují pouhé tři suroviny a jehož sladce vínovou chuť budete cítit v puse ještě dlouho. Do těsta jsem dala semínka z vanilkového lusku-vanilku doporučuji koupit v některém e-shopu, kde vás vyjde mnohem levněji než v běžném obchodě.
Čokoládové cupcakes s červeným vínem (podle receptu na Food&Wine)
na 23 kousků
270g hladké mouky
80g kakaa
1 a 1/4 lžičky sody
1/2 lžičky soli
220g změklého másla
370g cukru
2 velká vejce
půl vanilkového lusku (nebo několik kapek vanilkového extraktu)
300ml červeného vína
1. Smíchejte mouku, kakao, sodu a sůl.
2. Ručně nebo elektrickým šlehačem smíchejte máslo s cukrem do nadýchané hmoty.
3. Po jednom přidejte vejce, každé dobře promíchejte.
4. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, lžičkou nebo nožem vydlabejte semínka a přidejte je k máslu s cukrem a vejci.
5. Střídavě přidávejte suché ingredience a víno, končit byste měli vetším množstvím suché směsi.
6. Košíčky naplňte do tří čtvrtin a pečte 20-25 minut při 180°. Před zdobením nechte úplně vychladnout.
Po upečení |
Čokoládovo-vínový krém (podle receptu na Cupcake Project)
220g másla
110g hořké čokolády
100ml červeného vína
1. Čokoládu rozlámejte nebo nakrájejte na kousky. Dejte s máslem do misky.
2. Misku vložte do mikrovlnné trouby a zapněte na 10 vteřin.
3. Zamíchejte a znovu na 10 vteřin zahřívejte. Opakujte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
4. Pomalu přilijte víno, dobře zamíchejte a nechte asi 10 minut ztuhnout v ledničce.
Dejte to dohromady
1. Do cukrářského sáčku vložte zdobící špičku a naplňte krémem.
2. Směrem od kraje ke středu vytvořte na každém cupcaku spirálu.
Nejen že nádherně vypadají, taky excelentně chutnají! Takhle to vypadá, když je žák nad mistra :-)) Jsi šikulka!
OdpovědětVymazatM.
Děkuju:). Budu se takhle přebytků zbavovat častěji, když to má takový úspěch.
OdpovědětVymazatSklidila jsem s nimi naprostý úspěch, opravdu excelentní chuť a gurmánský zážitek! Použila jsem Kagor- moldavské víno, podobné portskému... Dokonalost sama, moc děkuji za recept!
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda. Tyhle patří i mezi mé nejoblíbenější.
OdpovědětVymazat