7. 8. 2011

Banánovo-arašídové cupcakes

Banány ani arašídy nepatří mezi moje úplně nejoblíbenější pochoutky. Zato Radek je má docela rád, takže se v naší domácnosti čas od času obojí vyskytne. A když už mám tyhle suroviny po ruce, co takhle z nich zkusit něco upéct? Výsledek mého snažení mě opravdu potěšil. Těsto je měkké, vláčné, plné chuti a nádherně voní. Krém, jehož hrdou autorkou jsem já, se také povedl - výrazná chuť burákového másla je doplněná sladkou vůní banánů, a to vše v té správné konzistenci (dokonce ani po několika hodinách v ledničce není krém příliš ztuhlý). Zkrátka, tyhle cupcaky nejen potěší všechny milovníky banánů a arašídů, ale zároveň i mile překvapí ty, kdo na těchto poživatinách nevidí nic zvláštního.

Banánovo-arašídové cupcakes (recept podle Evil Shenanigans)
na 12 kousků
2 zralé banány
120ml podmáslí
50g másla-rozpuštěného
1 vejce
150g hladké mouky
190g vanilkového cukru
1/4 lžičky skořice
1/2 lžičky sody
1/4 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
40g nasekaných arašídů (nebo víc - podle chuti)

1. Ponorným mixérem v míse rozmixujte banány s podmáslím.
2. Přidejte rozpuštěné máslo a vejce a vše dobře zamíchejte.
3. Smíchejte mouku s práškem, cukrem, skořicí, sodou a solí.
4. Postupně přidávejte k banánové směsi  sypkou směs, každou část dobře vmíchejte.
5. Nakonec zamíchejte arašídy.
6. Košíčky naplňte asi do 3/4 a pečte při 180° asi 25 minut.
Nevypadá nijak výjimečně, ale ta vůně!

Krém s burákovým máslem a banánem
Na burákové máslo:
110g arašídů
asi 3 lžičky oleje
špetka soli
Na krém:
90g změklého másla
150g prosátého moučkového cukru
1 zralý banán

1. Nasypte buráky do mixéru a rozmixujte je. Přisypte špetku soli a postupně přidávejte olej, dokud nevznikne hladká hmota krémovité konzistence.
2. Rozmačkejte nebo rozmixujte banán na jemnou kaši.
3. Smíchejte máslo s burákovým máslem.
4. Přidejte banánovou kaši a zamíchejte.
5. Postupně přidávejte cukr.
6. Nechte chvíli ztuhnout v ledničce.

Dejte to dohromady
1. Na každý cupcake naneste pomocí zdobícího sáčku krém.
2. Ozdobte arašídy, kolečkem banánu nebo jakkoli jinak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...